Header-illu-buurtcontacten

Buurtcontacten

Heb je behoefte aan meer sociale contacten? Een maatje die een luisterend oor biedt of iemand om mee op stap te gaan? Spreek je liever af met een groepje mensen? Op basis van jouw wensen zijn er verschillende mogelijkheden.   

Een maatje

Voor Elkaar in Zuid heeft vrijwilligers die graag langs komen om samen te kletsen, een korte wandeling te maken of een spelletje te spelen. Onze vrijwilligers zijn er speciaal voor bewoners zonder sociaal netwerk die vanwege een kwetsbare gezondheid minder zelf kunnen en weinig te besteden hebben. Dit zijn vooral ouderen of mensen met een chronische beperking.

Indien nodig, verwijzen wij door naar een andere partij. In Amsterdam Zuid zijn vele organisaties actief die vrijwillige maatjes inzetten. U kunt denken aan De Regenboog Groep, Humanitas, Het Rode Kruis, Homestart of Stichting Samen is niet Alleen.

BUUV


Wat is BUUV?

BUUV is dé online buurtmarktplaats voor bewoners van Amsterdam Zuid, waar vraag en aanbod elkaar vinden. Iedereen kan een bericht plaatsen op de website van BUUV of reageren op oproepen van anderen. Bij BUUV gaat het om dingen die bewoners eenvoudig voor elkaar kunnen doen, zonder dat daar direct iets tegenover staat.

Dit kan van alles zijn; een klusje in huis of tuin, hulp bij de computer, gezelschap, boodschappen doen, de hond uitlaten of een andere taal leren. Ook is BUUV erg geschikt om nieuwe buurtcontacten in groepsverband op te doen. Denk hierbij aan samen koken en eten, sporten of een hobby beoefenen. Maar ook mogelijk is een poëzie club, samen de buurt groener maken of een groepje dat een mantelzorger helpt. Lees hieronder meer over BUUV of plaats direct een bericht op de website

Voor wie is BUUV?
BUUV is voor iedereen van alle leeftijden. Iedereen heeft wel eens een hulpvraag of een helpende hand te bieden. Je bepaalt helemaal zelf hoe vaak en met welk doel je met andere buurtgenoten in contact wilt komen. Bij BUUV is het niet ‘voor wat hoort wat’. Je hoeft niet altijd klaar te staan. Je kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het jou uitkomt. Beter een goede BUUV dan een verre vriend.

Geen computer, toch BUUV
Mensen zonder computer kunnen ook meedoen aan BUUV. Een familielid, buurman of begeleider kan als contactpersoon optreden en namens jouw berichten plaatsen. Lukt dat niet? Neem dan telefonisch contact op met Voor Elkaar in Zuid. Ons team op de front office bemiddelt dan telefonisch tussen vraag en aanbod.

Op de prikborden die in de meeste buurtcentra en bibliotheken in Amsterdam Zuid staan, kunt u een selectie zien van de oproepen op BUUV. 

Anoniem meedoen 
Van alle BUUV-deelnemers zijn de naam en contactgegevens bekend bij Voor Elkaar in Zuid. Alleen jouw naam en de buurt waarin je woont zijn openbaar zichtbaar als je een oproep plaatst op BUUV. Je bepaalt altijd zelf met wie je jouw verdere contactgegevens deelt. Jouw gegevens worden nooit gedeeld zonder jouw toestemming. Wil je liever anoniem een oproep plaatsen op BUUV, neem dan contact met ons op.

Buurthuizen in Amsterdam Zuid

In heel Amsterdam Zuid zijn buurthuizen of buurtkamers. Dit zijn goede plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn vele mogelijkheden; samen eten, deelnemen aan uitstapjes, activiteiten of workshops volgen maar ook computerhulp, taalles of hulp bij administratie. De activiteiten worden voornamelijk door vrijwilligers en andere buurtbewoners georganiseerd. Op de onderstaande kaart vind je alle buurtcentra en de bijbehorende contactgegevens.

Vraag je route op

Toon afstand in

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Zoek een buurthuis

Aantal buurthuizen: 0
Laden ...

Route

Stadsdorpen in Zuid

Deelname aan een Stadsdorp biedt een dorpsgevoel in de grote stad. Een Stadsdorp is een initiatief van en voor een groep bewoners in een buurt om te zorgen voor meer onderlinge hulp en gezellige contacten. Sommige stadsdorpen zijn alleen voor 50-plussers, andere zijn voor alle leeftijden. Sommige zijn echte verenigingen, andere zijn meer losse groepen. Bekijk hier of er een Stadsdorp bij jou in de buurt is.