Header-illu-ik-zoek-hulp

Ik zoek hulp

Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig. Voor Elkaar in Zuid biedt ondersteuning aan kwetsbare bewoners van alle leeftijden in Amsterdam Zuid. Dit om onderlinge burenhulp te bevorderen en eenzaamheid te verminderen. Denk aan simpele klussen in en om het huis, hulp bij de boodschappen, een maatje om gezellig mee te praten of een wandeling mee te maken, begeleiding naar de dokter, hulp bij de computer of eenvoudige thuisadministratie.

Wij beheren ook BUUV, onze online buurtmarktplaats voor bewoners in Amsterdam Zuid, waar vraag en aanbod elkaar vinden. Op de website van BUUV kan je je hulpvraag of -aanbod direct plaatsen.

De vrijwilligers die zijn aangesloten bij Voor Elkaar in Zuid, worden ingezet bij bewoners die vanwege hun gezondheid minder zelf kunnen, weinig te besteden hebben en/of een klein netwerk hebben. Het zou ook kunnen dat de hulpvraag beter past bij een andere organisatie of initiatief. Wij maken je graag wegwijs in de buurt. Lees hieronder meer over onze dienstverlening of bel ons op 020 67 94 441.

Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers bieden (eenvoudige) burenhulp zoals kleine klusjes in huis & tuin, helpen bij de boodschappen of thuisadministratie, begeleiden van bewoners naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, ze komen langs voor een gezellig praatje of om samen een wandeling maken. Een vrijwilliger is maximaal 2 uur per week inzetbaar; in een telefonisch gesprek kijken wij graag samen naar de hulpvraag en de beschikbaarheid van onze vrijwilligers.

Hoe werkt het?

Een hulpvraag kan telefonisch of per e-mail (info@voorelkaarinzuid.nl) aangemeld worden bij Voor Elkaar in Zuid. Samen kijken we hoe je het beste geholpen kunt worden; met hulp van één van onze vrijwilligers of via het online platform BUUV. Wanneer wij de hulpvraag niet zelf kunnen opnemen, verwijzen wij door naar een andere (partner)organisatie. Het is ook mogelijk om voor iemand anders een hulpvraag in te dienen.

Wegwijs in de buurt

Het kan zijn dat een hulpvraag beter past bij een andere maatschappelijke organisatie in Amsterdam Zuid. Wij maken je graag wegwijs in de buurt. We zijn goed op de hoogte van het aanbod van organisaties en initiatieven die vrijwilligers inzetten of sociale contacten bevorderen. Bekijk bijvoorbeeld het overzicht van alle buurtcentra in Amsterdam Zuid.

Daarnaast werkt Voor Elkaar in Zuid nauw samen met onder andere de Buurtteams in Amsterdam Zuid, huisartsen, Burennetwerk, Stichting Sina, Algemene Hulpdienst Buitenveldert en een groot netwerk van diverse maatschappelijke organisaties.

Hieronder enkele hulpvragen die wij graag doorverwijzen naar gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties.