ik wil helpen

Ik wil helpen

Wij zoeken altijd buurtbewoners die een ander willen helpen, je maakt iemand daar dolgelukkig mee. In Amsterdam Zuid zijn veel bewoners die dringend een helpende hand nodig hebben. Denk aan boodschappen die gedaan moeten worden, of een klein klusje in huis of in de tuin. Andere vragen die veel voorkomen zijn vervoer en begeleiding naar een dokter, hulp bij computer, de hond uitlaten, eenvoudige thuisadministratie of sociaal contact.

Wil je vrijwilliger worden bij ons? Meld je direct aan of bel ons op 020 679 4441. Het is nodig om een (gratis) Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen tonen, deze is heel simpel aan te vragen en wij helpen jou daar graag bij.

Vrijwilliger worden

Als vrijwilliger bij Voor Elkaar in Zuid help je buurtbewoners die in een kwetsbare situatie zitten; bewoners zonder sociaal netwerk die vanwege hun gezondheid minder zelf kunnen en weinig te besteden hebben. Je bepaalt zelf hoe vaak, in welke buurt en op welke gebieden je je wilt inzetten. Het is mogelijk om op oproepbasis aan de slag te gaan en eenmalige of kortdurende burenhulp te verlenen. Je kan ook volgens een vaste regelmaat (bv. wekelijks of maandelijks) gekoppeld worden aan buurtgenoot. Vrijwilligerswerk bij Voor Elkaar in Zuid hoeft niet veel tijd te kosten: reken op ongeveer 1 uur per week per koppeling. 

Na een kennismakingsgesprek doen wij ons best om je te koppelen aan een buurtgenoot die past bij jouw wensen. Meld je (vrijblijvend) aan als vrijwilliger.

Meewerken op kantoor

Het team van Voor Elkaar in Zuid is regelmatig op zoek naar versterking. Als frontoffice-medewerker aan de telefoon neem je hulpvragen aan en zoek je, soms samen met de andere medewerkers, naar een oplossing. Je maakt onderdeel uit van een gezellig team en wordt goed begeleid. Tijdsinvestering is twee dagdelen per week (3 uur per dagdeel), op vrijwillige basis. Je bent sociaal vaardig, hebt een duidelijke telefoonstem en bent bekend met verschillende computersystemen.